اهتمام و توجه به میراث فرهنگی و اسلامی و فولکلور به مثابه حمایت و پاسداری از موزهها و مجموعههای تاریخی و باستانی است که گذشتگان آنها را جمعآوری کردهاند که به دلیل ارزشهای فرهنگی، شناختی، زیباییشناختی و رفتاری، هویت نیاکان و تاریخ ملتهای گذشته را تثبیت میکند. ارزشهایی که فرهنگ و دانش گذشتگان را از طریق موزهها، مؤسسات فرهنگی و دانشگاهی به دیگران گسترش میدهد.
از این رو، موزهها به عنوان اینکه مراکز و مؤسسات فرهنگی ـ آموزشی ـ اجتماعی هستند، اگر نگوییم اولین، اما یکی از مهمترین ارکان اصلی احیای میراث گذشتگان هستند که به حمایت، صیانت و نمایش آثار موزهای به روشهای علمی و بررسی آنها به صورت نظاممند میپردازند تا به ایجاد فرهنگ موزهای و توسعه آن برای غنیسازی جنبههای شناختی و فرهنگی جامعه یاری برسانند.
از این رو میبینیم که اکثر موزهها به خصوص موزه اشیاء نفیس و نسخ خطی الکفیل وابسته به آستان عباسی، راهبردهای فکری، شناختی و هنری را از نخستین گامهای خود قرار دادهاند. آستان مقدس عباسی نیز با افتتاح تالاری برای نمایش آثار موزهای در پانزدهم جمادی الاولی سال ۱۴۳۱ هجری قمری/ ۲۰۰۹ میلادی و همزمان با سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) نخستین گام را برای تأسیس موزه خود برداشت.
پس از آن موزه آثار نفیس و نسخ خطی در سال ۲۰۱۴ میلادی تأسیس شد. این موزه شامل شعبهها و واحدهای بسیاری است؛ از جمله شامل شش بخش ویژه برای امور موزه مانند دفتر، مخزن، اسناد، بایگانی، تالار موزه، آزمایشگاه و رسانه موزه است.
در ادامه تصاویر برخی از نسخ قرآن خطی کهن که در موزه آستان عباسی نگهداری میشود را مشاهده میکنید:
در ادامه تصاویری از دیگر آثار نفیس عرضه شده در این موزه را مشاهده میکنید:
نظر شما